Urządzenia chłodnicze w gastronomii prezentacja




W naszej ofercie znajdą Państwo bogatą ofertę mebli chłodniczych oraz urządzenia chłodnicze w tym między innymi witryny ekspozycyjne, stoły chłodnicze oraz wiele innych produktów, które pomogą Ci dłużej zachować świeżość produktów.. Ich przeznaczenie to przede wszystkim przechowywanie oraz prezentacja produktów spożywczych.Urządzenia chłodnicze i mroźnicze w ofercie Chefstore.pl.. Rodzaje urządzeń chłodniczychKonserwatory lodów to urządzenia mroźnicze zbudowane w kształcie skrzyni - w dolnej części znajdują się agregaty mroźnicze, natomiast górną część stanowi komora, w której umieszczone są kuwety na lody.. Wybierz meble chłodnicze, które spełniają wszystkie Twojej potrzeby.Chłodnicze urządzenia w gastronomii do ekspozycji potraw .. WitrynyW pomieszczeniach magazynowych stoły mogą mieć wmontowane zlewozmywaki.. Usytuowanie nóg w szafach chłodniczych i mroźniczych - dostosowanie do promieni przypodłogowych R 50 max R 10 max R 70 max R 70 max urządzenia z maszynownią z boku urządzenia z maszynownią w podstawie 185 600 3.. Są one przystosowane do intensywnego użytkowania w zakładach zbiorowego żywienia (w warunkach profesjonalnej kuchni zaopatrującej stołówkę, restaurację, bar itp.).W naszym sklepie znajdziesz także wysokiej jakości wyposażenie do gastronomii, czyli wszelkiego rodzaju urządzenia kuchenne i meble gastronomiczne..

Urządzenia chłodnicze w gastronomii.

Sprzęt przydaje się zarówno do zachowywania świeżości rozmaitych artykułów na dłuższy czas, jak i do szykowania zamówień o określonych właściwościach, np .Profesjonalne urządzenia chłodnicze w gastronomii cechuje duża wytrzymałość, wydajność oraz zastosowanie najnowszych rozwiązań technologicznych.Dodatkowo nowoczesny design pozwala dopasować sprzęt do indywidualnych potrzeb lokalu.. Komora ta jest zabezpieczona szybą przednią i szybami bocznymi.. Mogą się one różnić wyglądem, wielkością i oczywiście takimi parametrami jak temperatura i sposób chłodzenia.. Bez względu na wielkość i rodzaj zakładu gastronomicznego, każdy musi spełniać wymogi w zakresie Bezpieczeństwa i Higieny Pracy oraz bezwzględnie przestrzegać wymagań higieniczno-sanitarnych dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze.Urządzenia chłodnicze - Największy wybór produktów dla gastronomii w najlepszych cenach w sklepie dla gastronomii Gastrosklep.pl..

Urządzenia chłodnicze.

Bez nich trudno zachować świeżość produktów spożywczych, która wpływa nie tylko na zysk, ale także na zmniejszenie strat.. Komory chłodnicze i mroźne - służą do przechowywania żywności w niskich temperaturach.. Jeśli potrzebujesz sprzętu, którego nie potrafisz zlokalizować na naszej witrynie - prosimy o kontakt z naszym działem handlowym.Wyposażenie sklepów spożywczych - Producent urządzeń chłodniczych Wysokiej jakości lady, witryny, szafy oraz regały, pozwalające na ekspozycję i przechowanie w odpowiednich warunkach mięs, warzyw, mrożonek, deserów czy napojów - tym charakteryzują się urządzenia chłodnicze od naszej firmy.Urządzenia chłodnicze służą w gastronomii do dwóch podstawowych celów: zabezpieczają produkty spożywcze przed zepsuciem (przedłużają okres przydatności do spożycia zarówno produktów, jak też gotowych dań) i pozwalają przygotować potrawy oraz napoje oparte na mrożonych lub schłodzonych składnikach.W ofercie naszego sklepu znajdują się wszystkie najbardziej popularne .Gastronomia to prężnie rozwijająca się branża o szerokim zakresie usług.. Wszystkie elementy ze stali nierdzewnej są wysokopolerowane co umożliwia utrzymanie czystości w prosty sposób..

Urządzenia chłodnicze można podzielić na kilka głównych kategorii.

Wszystkie powyższe urządzenia chłodnicze oraz mroźnicze, znajdziesz w ofercie naszej firmy a wiele z nich także na stronach sklepu Chefstore.pl.. Tak wiele produktów w jednym miejscu to świetna okazja do zaoszczędzenia czasu i pieniędzy!W gastronomii urządzenia chłodnicze zaliczają się do podstawowych elementów wyposażenia.. Urządzenia chłodnicze.. Profesjonalne urządzenia chłodnicze Krosno Metal spełniają wymagania Dyrektyw Europejskich, a system chłodniczy jest przyjazny dla środowiska.Chłodziarka (zwycz.lodówka) - urządzenie (maszyna cieplna), którego zadaniem jest obniżenie temperatury środowiska chłodzonego, kosztem doprowadzonej energii.. Zasada działania jest jak najszybsze schładzanie gorącego dania od temperatury 70C do 30C lub poniżej -18CUrządzenia i meble dla gastronomii Urządzenia grzewcze Meble technologiczne dla gastronomii Urządzenia niechłodnicze.. Zachowane zostają dzięki temu: świeżość, wysoka jakość i doskonały smak produktów, co przekłada się na dania .. Zapraszamy!Oferujemy profesjonale urządzenia chłodnicze dedykowane na wyposażenie gastronomii oraz sklepów.. Mają one, w większości, wymuszony obieg powietrza, automatyczne odszranianie i odparowanie kondensatu oraz podgrzewanie przedniej szyby, dzięki czemu szyba ta się nie rosi i nie szroni..

Witryny mroźnicze w gastronomii służą głównie do ekspozycji i ekspedycji lodów.

Kategoria chŁodnictwo zawiera: chłodziarki do butelek, dystrybutory sałatek, .Urządzenia chłodnicze i mroźnicze: Przeznaczenie: Gastronomiczne urządzenia chłodnicze służą do przechowywania w obniżonej temperaturze (od 0°C do +15°C) łatwo psujących się produktów żywnościowych, podczas gdy mroźnicze (zakres temperatur od -14°C do -26°C lub -18°C do -22°C) dodatkowo pozwalają na zachowanie świeżości produktu (smak, walory odżywcze) przez .W ten sposób zagwarantowany jest maksymalny poziom higieny.. Sprzedaż, doradztwo, prezentacje urządzeń, pomiary, projektowanie, montaż, szkolenia, serwis, atrakcyjne formy finansowania.Wiadomości ogólne: Grzewcze urządzenia gastronomiczne służą do zamiany gazu, węgla lub energii elektrycznej na ciepło używane do termicznej obróbki potraw w procesie warzenia (gotowania, smażenia lub pieczenia).. Przystawki kasowe Regały ekspozycyjne / Urządzenia neutralne Stacje Dezynfekcji Rąk.. Urządzenia chłodnicze technologiczne, mające zastosowanie w produkcji lub obróbce wyrobów lub półfabrykatów spożywczych w .Urządzenia chłodnicze wymagane są w każdym lokalu gastronomicznym przygotowującym dania i napoje z produktów, które należy przechowywać w chłodniczych warunkach.. Sprzęt pozwala na przechowywanie artykułów spożywczych o krótkich terminach przydatności w idealnych warunkach.. Usytuowanie przyłącza syfonu w stołach chłodniczych ze zlewozmywakiem 25 70 5 70 25 5 50 65 R 100 R 70 100 70 .W zależności od rodzaju produktu oraz prowadzonej działalności, są dostępne różne rodzaje urządzeń chłodniczych.. Oferta dotycząca profesjonalnych urządzeń chłodniczych firmy Whirlpool, od maszyn przez produkcję lodu aż po stoły chłodnicze, jest zgodna z najbardziej surowymi przepisami europejskimi dotyczącymi bezpieczeństwa i higieny.CHŁODNICTWO Profesjonalne urządzenia chłodnicze dla gastronomii i sklepów.. W gastronomii urządzenia chłodnicze i mroźnicze można je podzielić na trzy grupy: Urządzenia chłodnicze magazynowe do przechowywania niezbędnych za pasów produktów spożywczych, umieszczone najczęściej na zapleczach zakładów gastronomicznych.. Zlewozmywaki - wykonane są ze stali nierdzewnej i przeznaczone do .W lodówce chłodzenie odbywa się za pomocą chłodniczego urządzenia absorpcyjnego lub sprężarkowego.. W chłodziarkach absorpcyjnych energia dostarczana jest w postaci ciepła, natomiast w pozostałych (sprężarkowych, strumienicowych, termoelektrycznych) w postaci pracy.Chłodzonym czynnikiem może być powietrze, woda lub .Agnieszka Kasperek Marzanna Kondratowicz technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz kwalifikacja T.6 Gastronomia.. Witryny chłodnicze.Nasze urządzenia chłodnicze i mroźnicze, lady sprzedażowe oraz witryny ekspozycyjne odzwierciedlają nowoczesne wzornictwo i znakomicie sprawdzą się w różnego rodzaju sklepach i gastronomii.. Na co zwrócić uwagę przy wyborze urządzeń chłodniczych do gastronomii?Urządzenia chłodnicze W ofercie można znaleźć m.in. sprawdzone wyposażenie gastronomii .. Ich wymiar, formę czy parametry można dopasować do indywidualnych potrzeb..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt